Wie is Loesje

Direct naar het aanvraagformulier

Het leven op de wereld beter en mooier maken. Voor Loesje is dat geen luchtkasteel. Het is ook niet iets dat je moet overlaten aan bazen, deskundigen of begeleiders. Je idealen verwezenlijken doe je door er dagelijks een kasteel van te metselen. De mensheid moet vooruit, vindt Loesje, en ze geeft haar met plezier een zetje in de rug.

Posters als medium
Iedereen heeft invloed. Maar hoe krijg je die? Posters maken is Loesjes antwoord. Anderen maken een tijdschrift, beginnen een blog of starten een vakbond. Loesje kiest voor een poster: eenvoudig, direct, op straat, op sociale media en onder de mensen. Het recht op de vrijheid van meningsuiting is er niet voor niks. Daar voegt ze het recht op meningsvorming en meningsverandering aan toe.

Brainstormen, schrijven en verbeelding. Posters maken is leuk, creatief en je wordt er ook een stuk slimmer en gehaaider van. Wie regelmatig zelf teksten schrijft is niet meer voor drie gaten te vangen. Het schijnt zelfs dat met Loesje op je CV, geen baas je meer durft aan te nemen.

Teksten die kloppen
Je kunt iets op honderd verschillende manieren zeggen. De kunst is om het zo te zeggen dat iedereen het hoort, mensen nieuwsgierig worden, reageren en zelfs mee gaan doen. Loesje maakt dus niet zomaar teksten. Ze maakt aansprekende teksten, verrassend, humoristisch, relativerend of strijdbaar. Voor iedereen, want iedereen is belangrijk.

Loesje schrijft teksten met lokale groepen, tijdens de workshops en het online meeschrijven. Net als andere media vormt Loesje met haar vrienden een eindredactie. Elke week kiezen zij hier de beste teksten uit. Daaruit kiezen zij een weekserie, die elke week te zien is op sociale media, op straat en in haar archief.

De eindredacteuren worden voortdurend bewaakt en zijn onomkoopbaar. Er schijnt regelmatig gestampvoet te worden en bulderend gelach is ook niet van de lucht. Verder worden de leden goed gevoed en hebben ze een voorliefde voor kaas, koekjes, koffie en bier.