Copyright

Copyright
Er rust copyright op Loesjes handtekening, teksten en gedachtegoed (idee, uitwerking, vorm). Deze rechten worden beschermd door de Merkplaats te Amsterdam.

De Merkplaats

De teksten mogen alleen zonder toestemming gebruikt worden voor persoonlijk, niet-commercieel gebruik, zoals op je Facebookprofiel of als je een poster wilt ophangen thuis, op je werk of in de stad.

Commerciële websites of bedrijven krijgen geen toestemming tot gebruik van Loesje-posters en teksten (media uitgezonderd zolang het niet om promotionele doeleinden gaat). Ideële websites van verenigingen en organisaties komen wel in aanmerking, maar moeten toestemming vragen en krijgen van Loesje. Soms geeft Loesje toestemming tot gebruik van teksten zonder kosten in rekening te brengen, maar meestal wordt er een illustratievergoeding gevraagd. De hoogte van de vergoeding hangt af van het doel, de oplage, verspreiding en het budget van de organisatie. Via onder andere illustratievergoedingen kan Loesje haar activiteiten financieren en blijven bestaan. Wil je toestemming vragen voor het gebruiken van een Loesje-posters, mail dan naar loesje@loesje.nl.

Je eigen poster maken
Net zoals jouw handtekening is Loesjes handtekening ook alleen van haar. Dat betekent dat je niet zomaar haar handtekening onder een zelfverzonnen tekst kan plaatsen. Ook mag je geen variatie op haar handtekening maken. Verder rust er ook op de andere uiterlijke kenmerken van de Loesje-poster copyright. Denk dan aan de affiche-achtige verschijning, het lettertype, de witte achtergrond en de zwarte en korte sloganachtige teksten. Wanneer deze rechten toch in gevaar komen, kan Loesje hier juridische stappen op ondernemen.

Meeschrijven
Het schrijven van Loesje-teksten is een groepsproces en daardoor is vaak niet eens meer duidelijk wie welke tekst heeft geschreven. Elke tekst is dan ook van Loesje.

Via de meeschrijfpagina kan je online meeschrijven over een actueel onderwerp. Tekstvoorstellen die je instuurt via de meeschrijfpagina zijn voorstellen voor Loesje-posters. Je schrijft ze vanuit en voor Loesje en geeft haar hiermee toestemming de tekst te gebruiken. Ingestuurde teksten kunnen op een poster komen of gepubliceerd worden in een Loesje-product (bijvoorbeeld in een boekje of scheurkalender). Inkomsten uit Loesje-producten komen enkel ten goede aan de instandhouding van de vereniging die Loesjes idealen probeert te verwezenlijken.

Gezien de grote hoeveelheid tekstvoorstellen die ingezonden worden, is het helaas niet mogelijk je op de hoogte te houden of het door jouw ingezonden tekstvoorstel gepubliceerd wordt. Je kan wel de nieuwste weekserie in de gaten houden om te kijken of jouw tekst erbij zit.

Je eigen ideeën beschermen
Ideeën zijn er om te delen, te verspreiden, te laten groeien en te verwezenlijken. Maar je wil natuurlijk niet dat er iemand anders aan de haal gaat met jouw idee, er iets van maakt wat jij niet wil of er zonder jouw goedkeuring een commercieel slaatje uit slaat. Heb je een eigen songtekst geschreven? Of een subliem idee voor een website of app? Met CCproof kun je op een simpele, veilige en snelle manier je ideeën online vastleggen.

Voor meer informatie over CCproof of om een account te openen,
klik dan hier.

CCPROOF

Posters plakken
Loesje wil er hierbij op wijzen dat plakken alleen mag, daar waar het is toegestaan. Voor meer informatie raadpleeg de APV (algemene plaatselijke verordening) van de plaats waar je posters wilt verspreiden. Loesje vindt het leuk om de posters op straat en achter de ramen te zien hangen.