Over mij

Wie is Loesje
Het leven op de wereld beter en mooier maken. Voor Loesje is dat geen luchtkasteel. Het is ook niet iets dat je moet overlaten aan bazen, deskundigen of begeleiders. Je idealen verwezenlijken doe je door er dagelijks een kasteel van te metselen. De mensheid moet vooruit, vindt Loesje, en ze geeft haar met plezier een zetje in de rug. Lees meer.

Internationaal
Na de val van de muur in 1989 reed Loesje met haar vrienden in een blauw busje naar Oost-Europa. Het meisje uit Arnhem wilde wel eens met eigen ogen zien hoe mensen in zo’n repressief politiek systeem erin waren geslaagd de weg naar democratie in te slaan. Hoe kon Loesje dat toepassen in Nederland? Haar eerste reis door Oost-Europa duurde ongeveer zes weken en ze trok samen met haar vrienden door Oost-Duitsland, Tsjecho-Slowakije, Polen, Hongarije en Roemenië. Veel mensen bleken zich in haar posters te herkennen en wilden helpen. Samen konden ze Loesje haar dromen verwezenlijken en de mensheid een zetje in de rug geven. En zo kon het gebeuren dat Loesje begin jaren negentig internationaal ging. Lees meer.

Copyright
Er rust copyright op Loesjes handtekening, teksten en gedachtegoed (idee, uitwerking, vorm). Deze rechten worden beschermd door de Merkplaats te Amsterdam. Dat betekent dat je niet zomaar haar handtekening onder een zelfverzonnen tekst kan plaatsen. Ook mag je geen variatie op haar handtekening maken. Verder rust er ook op de andere uiterlijke kenmerken van de Loesje-poster copyright. Lees meer.

Contact
Lees meer