Loesje’s huishoudboekje

Loesje wil elke week weer nieuwe posters de wereld in sturen. Die posters komen namelijk niet zomaar uit de lucht vallen. Eerlijk is eerlijk, dat kost soms best heel wat tijd, energie en ja, ook geld. Ze wil haar posters graag gratis blijven aanbieden, en een kleine financiële bijdrage van jou is daarom heel fijn!

Waarom het voor Loesje soms lastig is om rond te komen
Loesje is onafhankelijk en ze wil zelf bepalen waar ze mee aan de slag gaat. Ze laat zich niet vertellen waarover ze deze maand posters moet uitbrengen. Structurele subsidies vindt Loesje niet bij zichzelf passen. Haar inkomsten komen voornamelijk uit workshops die ze geeft en het verkopen van haar producten in haar eigen webshop en lokale boekenwinkels. Ze houdt ervan op haar eigen benen te staan en haar eigen boontjes te doppen. Zo blijft ze onafhankelijk en kan ze haar eigen gang gaan.

Waar ze haar geld nu aan uitgeeft
Voor Loesje werken zes betaalde medewerkers, vier dagen in de week. Zij verdienen het minimumloon en dat vinden ze prima. De zes medewerkers luisteren niet naar een baas, manager of schoonmaakster. Zij organiseren zichzelf. Het bestuur fungeert als klankbord. Het is een onbezoldigd bestuur dat zelfs geen reiskostenvergoeding ontvangt voor de vergaderingen. Laat staan een dikke vette bonus.

Behalve de zes medewerkers is er ook een grote groep vrijwilligers actief bij Loesje. Ze maken samen posters, verspreiden die in Nederland en organiseren activiteiten. Loesje vergoedt hierbij hun treinkaartjes.

Loesje huurt een goedkope (maar leuke!) werkruimte in Arnhem, die ze als thuisbasis gebruikt en ook als clubhuis voor vrijwilligers dient.

Wat er nog op haar verlanglijstje staat
Als Loesje wat meer geld op haar bankrekening had staan, dan zou ze dat graag spenderen aan:

  • Helemaal vernieuwen van Loesje haar website (www.loesje.nl)
  • Samen met ideële organisaties en sympathieke actieclubs in Nederland teksten verzinnen over maatschappelijke thema’s.
  • Een treffende landelijke campagne voeren over zo een maatschappelijke thema.
  • Vaker posters verspreiden op mooie plekken, zowel online als in de openbare ruimte.
  • Het opzetten en ondersteunen van nieuwe Loesje-groepen in o.a. Tsjechië, Polen en België.
  • Updaten van het netwerk door apparatuur te vervangen, zoals de modem, router, telefoonsysteem.
  • De nieuwe printer in één keer afbetalen.
  • Aanschaf vrijwilligerslaptop.
  • Daglichtlampen om de werkplekken een aangenamer licht te geven.
  • Extra personele ondersteuning in drukke tijden bijvoorbeeld bij het in eigen beheer uitbrengen van de Loesje Docentenagenda en Loesje Zorgagenda.

Wil je doneren aan Loesje?
Dat kan hier! Je kan zelf kiezen hoeveel je doneert. Vijf euro, een tientje of meteen honderd euro. Bij hogere bedragen ontvang je een cadeau als extra bedankje. Alvast bedankt!