Het huishoudboekje

Loesje knoopt regelmatig de eindjes aan elkaar. Ze wil de wereld van haar posters blijven voorzien en daarom zoekt ze een extra zakcentje om wat meer activiteiten te kunnen ondernemen. Die posters komen namelijk niet zomaar uit de lucht vallen. Eerlijk is eerlijk, dat kost soms best heel wat tijd, energie en ja, ook geld. Ze wil haar posters graag gratis blijven aanbieden, maar een kleine bijdrage daarin is natuurlijk fijn.

Waarom het voor Loesje soms lastig is om rond te komen:
Loesje is een onafhankelijke meid en ze wil zelf bepalen waar ze mee aan de slag gaat. Ze laat zich niet vertellen waarover ze deze maand posters moet uitbrengen. Structurele subsidies vindt Loesje niet bij zichzelf passen. Haar inkomsten komen voornamelijk uit workshops die ze geeft en het verkopen van haar producten in haar webshop, haar eigen winkeltje in Arnhem en de lokale boekenwinkels. Ze houdt ervan op haar eigen benen te staan en zelf haar boontjes te doppen.

Waar ze haar geld nu aan uitgeeft:
Voor Loesje werken 6 betaalde medewerkers, 4 dagen in de week. Zij verdienen het minimumloon en dat vinden ze prima. De 6 medewerkers luisteren niet naar een baas, manager of schoonmaakster. Ze organiseren zichzelf. Het bestuur fungeert als klankbord. Het is een onbezoldigd bestuur dat zelfs geen reiskostenvergoeding ontvangt voor de vergaderingen. Laat staan een dikke vette bonus.
Naast de medewerkers is er ook een hele groep vrijwilligers in de weer met Loesje. Ze maken samen posters, verspreiden die in Nederland en op sociale media en organiseren activiteiten. Loesje vergoedt hierbij hun treinkaartjes.
Loesje huurt een goedkope ruimte in Arnhem, die ze als thuisbasis gebruikt.

Wat er nog op haar verlanglijstje staat:
Als Loesje wat meer geld op haar bankrekening had staan, dan zou ze dat graag spenderen aan:

  • Helemaal vernieuwen van Loesje’s website (www.loesje.nl)
  • Een supertoffe campagne over de samenleving
  • Vaker posters verspreiden op mooie plekken, zowel online als in de openbare ruimte.
  • Samen met ideële organisaties en sympathieke actieclubs in Nederland teksten verzinnen over maatschappelijke thema’s.
  • Het opzetten en ondersteunen van nieuwe Loesje-groepen in o.a. Tsjechië, Polen en België.
  • Updaten van het netwerk door apparatuur te vervangen, zoals de modem, router, telefoonsysteem.
  • De nieuwe printer afbetalen
  • Aanschaf vrijwilligerslaptop
  • Loesje is gegroeid afgelopen tijd en heeft daarom meer ruimte nodig. De kasten puilen uit en ze wil ook haar vrijwilligers meer plek geven. Ze gaat op zoek naar een groter clubhuis en dat zal verhuiskosten met zich meebrengen.
  • Extra personele ondersteuning in drukke tijden (bijvoorbeeld bij het in eigen beheer uitbrengen van de Loesje Docentenagenda en Loesje Zorgagenda.

Wil je wat geld aan Loesje doneren?
Dat kan hier!
Je kan zelf kiezen hoeveel je doneert. Vijf euro, een tientje of meteen honderd euro. Bij hogere bedragen ontvang je een cadeau als bedankje.

Alvast superbedankt!