De nieuwe universiteit

Schooldirecteuren zijn eigenlijk overal hetzelfde. Aan mijn schooldirecteur heb ik vroeger wel eens gevraagd of hij voor mij en mijn klasgenoten naar zijn werk kwam, of toch vooral om zijn luxe auto te betalen.
Mijn studerende vrienden uit het hele land stellen die vraag nu ook aan hun universiteitsbestuur of hogeschoolbestuur. Ze zijn behoorlijk boos, over bezuinigingen en gebrek aan democratie, en terecht.
In Amsterdam hebben de studenten nu het Maagdenhuis –zo’n gebouw dat eerst als vergaderfabriek diende- bezet, om eens te praten over wat ze nou écht willen. Ze vragen zich bijvoorbeeld af waarom een directeur eigenlijk niet gewoon gekozen wordt. En wat blijkt? Zelfs veel leraren zijn het met de studenten eens! Omdat de managers nog steeds dwars liggen, voeren studenten uit het hele land actie voor hun ideeën. Daarom heb ik een collage gemaakt van een aantal van mijn posters, om mijn steun te geven aan de kritische studenten.